BOŞLUK

26 Ocak 2010 Salı

OY DERE İKİZDERE BÖYLE AKIŞIN NERE.?

İkizdere ,büyük bir kıskançlıkla dağların gizlediği muhteşem vadi.Amazondan güçlü akan coşkulu hayat dolu bir dere.Nice klanların gelip geçtiği nice hikayelerin yaşandığı yer.Ala balıkların üç bin metredeki plato gölünde yumurtalarını bıraktıktan sonra hayatlarına anlam kattığı dere.yamaçlarındaki onlarca türden  milyonlarca ağacın,büyük bir minnetle gülümsüyerek baktıkları dere .köylerine içme suyu pompalayan,cennetten izler taşıdığı için tanrıya ınananları çok olan  kutsal dere.insanları büyük şehirlerde yaşamaya çalışırken hayal kurabildikleri en önem li kaynak.Benim ne şairliğimin nede yazarlığımın anlatamayacağı ,dumanların gizem kattığı vadi.ŞİMDİ ÖLÜYÖR diğer binlerce dereyle birlikte.
           HES adı altında yapılan bu katlıamlar kamuoyuna ya yansıtılmiyor yada ülke yararına  olduğu söyleniyor.ülkenin diğer konuları gündemi oyalarken ,hes ler kimsenin dikkatini çekmeden acele bitirilmeye çalışılıyor.heslerin zararının sadece doğa üzerinde olacağını zanneden insanlar bu duruma kayıtsız kalıyorlar.
Bilim adamları dünyanın yirmi otuz yılı kalmadığından bahsederken,derelerimiz yap işlet modeliyle uzun yıllar yabancı şirketler ve yerli ortaklarına veriliyor,ayrıca bu yerli şirketlerin paravan olma ihtimali bile var.
Asıl çok daha önemlisi,tabi benim varsayımım bu,çok yakın gelecekte küresel ısınmadan dolayı dünyayı yönetenler petrölden vaz geçip alternatif enerjıye dönebilirler yani hidrojen .onun için yapılan bu devasa tünellerı başka amaçlar içinde kullanılabilirler.belkide şu an da yaptıkları şey derelerı ipotek altına almaktır
insanlarımızın ve ülkeyi yönetenlerın bu konuda duyarlı olması lazımdır.

6 yorum:

Özgür dedi ki...

Gelişmiş ülkeler 20 30 yıl sonra suyun petrolden daha pahalı olacağının farkındalar. Bu konuda da çalışmalar yapıyorlar.
Hani denilir ya hep, Türkiye gelişmekte olan ülke diye.
Yalan. Türkiye gelişememekte olan bir ülke. Otistik bir ülke, idiyot bir ülke, embesil bir ülke. Nasıl ki şimdi bor madeninin, uranyumun, petrolün, doğalgazın içinde yaşıyor olsakta yokluğunu çekiyorsak, ileride de suyun içinde yaşayıp yokluğunu çekeceğiz...

Cüzzamlı Melek dedi ki...

kaleminize sağlık. memleket havası iyi geldi. ha ardeşen, ha ikizdere. rize olsun da... :)

Unknown dedi ki...

Henüz havasını alabildiğimiz bir memleket varken onu koruyup çocuklarımıza miras birakmalıyız. kimsenin duyarsız kalmaması dileğiyle.ha ayrıca keşke cüzdanlı melek olsaydın,daha mutlu olurdun her halde.(şaka)

KİANA dedi ki...

:))) Merhaba.. Bana nispet yapar bi haliniz var Hüseyin Usta. Tuttuğumu bırakırmıyım hiç dereye..Küçük müçük yedik işte afiyetle..Kırk yılda bir gidebiliyorum zatem..

Diğer bölgelere nazaran yinede Karadenizde bakir kalan yerlerimiz var..Homeze var vice var.)) nebileyim var da var..
Sisini pusunu özledim Rizemin.. Mincisini, luncaheyini özledim..
Ya kısmet birdaha gidebilirmiyim acaba..
Sevgiler ve selamlar Hasan Usta..

Unknown dedi ki...

Sevgili kiana afiyet olsun uzun süre gitmediğin belli o bakir kaldığını zannettiğin yerler tehdit
altında.bir daha gittiğinizde keşke
gelmeseydim eski halini hatıralarımda yaşatırdım diyeceksiniz.

KİANA dedi ki...

Merhaba; sizi takip listeme alacağım ama sayfanızda öyle bir yer göremedim..